Ожесточената борба за титлата в Бундеслигата не е единствената, която предизвиква интерес сред феновете. Свирепа битка се очертава и на дъното на класирането, където трябва да бъдат определени изпадащите.

Три кръга преди края на сезона последните четири отбора са разделени от пет точки, а изпадат двата отбора. Тимът на 17-о място ще играе бараж с третия от Втора бундеслига.

Сгъстяването на замесените в борбата отбори стана факт след домакинския успех на последния Херта с 2:1 над директния съперник в битката Щутгарт. С тази победа берлинчани сложиха край на серията си от четири поредни загуби и общо пет мача без успех.

Марк-Оливер Кемпф даде аванс на „Старата дама“ в 29-ата минута, но само десет по-късно Серху Гираси изравни. Във втората минута на добавеното време на първата част Флориан Нидерлехнер реализира победния гол за домакините. С този успех Херта събра актив от 25 точки и вече е само на три зад 16-ия Щутгарт и 17-ия Бохум.

Бохум не успя да прибави точки към актива си, след като отстъпи с 0:2 като гост на Борусия (Мьонхенгладбах). Йонас Хофман откри за „жребчетата“ в 35-ата минута, а в добавеното време на мача Ларс Щиндъл оформи крайния резултат.

Борещият се за оцеляване Хофенхайм направи важна крачка към заветната цел, записвайки домакински успех с 3:1 над Айнтрахт (Франкурт). И трите гола за победата паднаха през първото полувреме – Кристоф Баумгартнер (8), Андрей Крамарич (41) и Илас Бебу (45+2). Марио Гьотце реализира почетното попадение за „орлите“ в осмата минута на второто полувреме.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!