Капитанът на Селтик Скот Браун беше наказан твърде сурово от Дисциплинарната комисия на УЕФА. Здравенякът отнесе 3 мача лишаване от права в Шампионската лига заради нарушението срещу Неймар от Барселона. Каталунците биха с 1:0 в Глазгоу, а Браун получи червен картон в 59-ата минута заради нещо като ритник срещу бразилеца, който лежеше на тревата.

Положението породи оживена дискусия, Неймар отрече да е симулирал на срещата. От повторенията не стана ясно дали е имало удар без топка, но бразилецът се превиваше като заклан на терена, а след мача увери, че френският съдия Стефан Ланоа е взел правилно решение да изгони Браун.

"Да, Скот Браун наистина ме изрита. Всеки може да интерпретира реалността както си иска. Някои ритници не могат да бъдат избегнати, но смятам, че преди всичко трябва да се опитваме да играем футбол, а не да се нараняваме", коментира лаконично Неймар.

Мениджърът на „детелините” Нийл Ленън пък разкритикува остро бразилската звезда и заяви, че червеният картон е променил развоя на срещата.

”И да е имало някакъв контакт, той е бил минимален. Всички знаем за репутацията на Неймар. Той обича да се преструва. Ясно е, че имаше фаул в тази ситуация, но чак пък червен картон... Това решение промени развоя на мача", беснееше Ленън. Сега Браун ще пропусне двете срещи на Селтик с Аякс и тази с Милан. Футболистът все пак може да обжалва наказанието.