Чилийският национал Алексис Санчес вече официално е ново попълнение на Арсенал. "Топчиите" се разбраха с Барселона за трансфера на нападателя. Арсенал ще плати близо 30 милиона паунда на каталунците. Санчес премина по-рано днес успешно медицински прегледи. Според информациите той е подписал 5-годишен договор и ще взима заплата от около 140 000 паунда седмично.

"Както много хора видяха на световното първенство това лято, Алексис е фантастичен футболист и ние сме много радостни, че той идва във футболен клуб Арсенал, коментира мениджърът на лондончани Арсен Венгер. - Алексис ще добави мощ, креативност и много класа към нашия състав и всички ние чакаме с нетърпение той да се присъедини към нас след няколко седмици. Той постоянно се представя на възможно най-високо ниво в поредица от сезони и ние сме въодушевени да видим как той се интегрира в състава на Арсенал. Сигурен съм, че феновете на Арсенал ще се присъединят към мен в посрещането му в клуба".

"Много съм щастлив да дойда в Арсенал, клуб който има велик мениджър, фантастичен състав от играчи, голяма подкрепа по света и страхотен стадион. Гледам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници и да играя за Арсенал във Висшата лига и Шампионската лига. Ще дам най-доброто от себе си за Арсенал и искам да направя феновете щастливи", заяви футболистът.

Санчес се очаква да дебютира за новия си тим на "Емиратс Къп", мачовете са на 2 и 3 август.