Барселона официално обяви новия си треньор. Каталунците представиха Ханзи Флик, който подписа договор за две години.

Бившият треньор на Байерн и селекционер на Германия сяда на горещия стол на Шави Ернандес. 

Контрактът на Флик е до лятото на 2026 г., когато приключва и мандатът на президента на клуба Жоан Лапорта.

Припомняме, че през 2020 г. именно с германеца начело Байерн разби Барселона с 8:2 и се класира на полуфиналите на Шампионската лига. 

"Барселона и Ханзи Флик постигнаха споразумение германецът да стане треньор на първия отбор до 30 юни 2026 година. Специалистът подписа договор в офисите на клуба, придружен от президента на Барселона Жоан Лапорта, от първия вицепрезидент, отговарящ за спорта - Рафаел Юсте, и от спортния директор на клуба Деко", се казва в изявлението на клубния сайт на каталунците.

"Барселона избра човек, добре известен с интензивния и смел стил на игра, който му донесе голям успех на клубно и международно ниво, печелейки почти всичко, което може да се спечели в света на футбола. Роден в Хайделберг, Германия, през 1965 година. Флик започва треньорската си кариера през 1996 г. като играещ треньор във Виктория Баментал. През 2000 г. поема Хофенхайм, където остава пет сезона, преди да се премести в Ред Бул Залцбург, за да стане част от треньорския щаб на Джовани Трапатони и Лотар Матеус", написаха още от Барса.

Медиите в Испания вече информираха, че заплатата на Флик ще бъде в размер на 3 милиона евро на сезон. Той ще получи допълнителни 1 милион евро, ако спечели Шампионската лига, както и 750 000 евро при триумф в Ла Лига.