Байерн официално представи португалския национал Жоао Кансело. 28-годишният защитник преминава на „Алианц Арена“ от Манчестър Сити с наем до края на сезона. В договора между двата клуба има опция за откупуване в размер на 80 милиона евро. Очакванията са Кансело да дебютира за баварците още утре в мача срещу Майнц за купата на България.

„Байерн е велик клуб, един от най-добрите в света. За мен е огромна мотивация да играя с великолепните футболисти в състава. Знам, че единствената единствените цели пред Байерн са титлите и постоянното желание за успех“, заяви Кансело.

Португалецът започва кариерата си в Бенфика, а след това играе още за Валенсия, Интер и Ювентус. От 2019 г. е част от Манчестър Сити, за който има 154 мача и девет гола. С Бенфика е печелил титлата, купата и Суперкупата на Португалия. Като играч на Юве става шампион и взима Суперкупата. С Манчестър Сити взима титлата, Къмюнити Шилд и два пъти купата на Лигата.

Жоао Кансело има 41 мача и седем гола за националния отбор на Португалия, с който през 2019 г. спечели Лигата на нациите.