Пепе Рейна премина от Ливърпул в Байерн срещу 3 милиона евро. Новината беше потвърдена от президента на баварците Карл-Хайнц Румениге.
 
„Да, имаме споразумение. Рейна е новият ни вратар. Той е много опитен и ще му хареса в Мюнхен, въпреки че ще бъде резерва на Мануел Нойер. В следващите дни Пепе ще пристигне в Мюнхен, за да премине прегледи и да подпише договора си“, заяви Румениге от Портланд (САЩ), където германският шампион е на лагер.
 
31-годишният испанец е ненужен в Ливърпул и през миналия сезон игра под наем в Наполи. През това лято той беше свързван с нов трансфер в неаполитанския клуб, а интерес имаха Барселона и Милан.
 
Сега Рейна ще играе в Байерн под ръководството на Пеп Гуардиола, с когото беше съотборник в Барселона в началото на века. Роденият в Мадрид вратар започна кариерата си при каталунците и има 30 мача за „блаугранас“. Той обаче се оказа ненужен на „Камп Ноу“ след привличането на самоубилия се преди няколко години Роберт Енке и беше трансфериран във Виляреал.
 
За „жълтата подводница“ Рейна изигра 136 мача за 3 сезона и се утвърди като един от най-добрите вратари в Испания. През 2005 г. Дебютира за националния отбор, с който е световен и двукратен европейски шампион. През 2005 г. премина в Ливърпул, но се през 2013 г. се оказа ненужен на „Анфилд“ заради налагането на Симон Миньоле.
 
Любопитното е, че на финала на КЕШ през 1974 г., когато Байерн побеждава Атлетико (Мадрид) след преиграване (1:1, 4:0), на вратата на „дюшекчиите“ е бащата на Пепе Рейна – Мигел, който в 119 минута позволява на Георг Шварценбек да му вкара гол с далечен удар и да изравни резултата. Пет минути преди това Луис Арагонес открива за Атлетико.