Рафаел Бенитес официално напусна мениджърския пост на Ливърпул. Испанецът си тръгва от “Анфилд” по взаимно съгласие, обяви английският клуб на официалния си сайт.
 
Постът на Бенитес бе под въпрос, след като в сряда стана ясно, че преговорите му за нов договор с президента Мартин Броутън и изпълнителния директор Кристиан Пърслоу са се провалили.
 
50-годишният испанец, който бе на поста от 2004 г., когато замени Жерар Улие, изведе “червените” до триумф в Шампионската лига през 2005 г. Под негово ръководство обаче Ливърпул така и не спечели титлата в страната. Той разкри разочарованието си, че трябва да си тръгне.
 
“Тъжно е, че трябва да направя официално изявление, че повече няма да бъда мениджър на Ливърпул. Искам да благодаря на всички играчи и на хората от екипа. Ще пазя спомена за прекрасите моменти тук, както и за силната и лоялна подкрепа на феновете”, заяви Бенитес.
 
“Нямам думи да изкажа достатъчна благодарност за цялата подкрепа, която усещах през годините. Гордея се, че бях мениджър на Ливърпул. Още веднъж благодаря и винаги помнете: You'll never walk alone”, завърши испанецът.
 
Засега не е ясно кой ще бъде наследникът на Рафаел Бенитес на “Анфилд”. От клуба обявиха, че Кристиан Пърслоу и клубната легенда Кени Далглиш започват търсенето на нов мениджър./БЛИЦ