Димитър Бербатов официално попадна в титулярните 11 на Манчестър Юнайтед за гостуването на Лийдс от 21:45 часа българско време тази вечер. Българинът ще води атаката на „червените дяволи” заедно с Федерико Македа и Майкъл Оуен. Титулярите в атака Уейн Рууни и Хавиер Ернандес дори не са в групата за мача.

За последно Бербатов започна титуляр за Манчестър Юнайтед на 22 май в мач от последния кръг във Висшата лига срещу Блекпул. Тогава Митко игра 90 минути, а “червените дяволи” победиха с 4:2. Последва скандалното решение на Сър Алекс да остави българина извън групата за финала в Шампионската лига с Барселона.

От началото на настоящия сезон Бербо игра на 14 август в първия кръг на Висшата лига. Той влезе като резерва в 65-ата минута на мястото на Дани Уелбек при успеха на “червените дяволи” като гост с 2:1 над Уест Бромич. Последваха мачове с Тотнъм, Арсенал и Болтън за първенство, както и двубой от Шампионската лига с Бенфика, в които Митко оставаше на резервната скамейка. Преди няколко дни Митко се появи в 79-ата минута срещу Челси при успеха на Юнайтед с 3:1.

Стартовите състави:

Лийдс: Лонерган, Лийс, Бромби, О’Дий, Уайт, Сногграс, Хаусън, Клейтън, Маккормак, Кю, Бекио
Резерви: Рачубка, О’Брийн, Вайринен, Браун, Форсел, Нунес, Тейлър

Манчестър Юнайтед: Амос, Валенсия, Карик, Фриерс, Фабио, Диуф, Парк, Гигс, Македа, Бербатов, Оуен
Резерви: Де Хея, Уелбек, Браун, М.Кийн, Торп, Погба, Коул