Съперникът на България в квалификациите за Мондиал 2018 – Холандия, официално обяви назначението на новия селекционер. Това е ветеранът Дик Адвокаат, който застава начело на „лалетата“ за трети път в кариерата си. Негов асистент ще бъде легендата Рууд Гулит. Новината беше съобщена на специална пресконференция днес от временния шеф на Холандската футболна федерация Жан-Пол Декосо и техническия директор на централата Ханс ван Брьокелен.

Адвокаат, който през септември ще навърши 70 години, е най-възрастният селекционер в историята на холандския национален отбор. Преди това рекордът се държеше от Гуус Хидинк, който напусна поста на 68-годишна възраст през лятото на 2015 година.

След Хидинк начело на „лалетата“ застана Дани Блинд, който в края на март тази година беше уволнен след загубата с 0:2 от България в София. Холандия е на четвърто място в нашата квалификационна група със седем точки, като изостава от „лъвовете“ на Петър Хубчев с две точки. Лидер е Франция с 13 точки, на три пред Швеция.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​