Нападателят на Анжи Самуел Ето'о обяви своето завръщане в националния отбор на Камерун. Футболистът стигна до решението след среща с премиера на африканската държава Филемон Янг.

В официално комюнике играчът заяви, че разговор с високопоставен служител на страната му е помогнал да преосмисли своето бъдеще с екипа на "неукротимите лъвове".

Новият треньор на тима Жан-Пол Аконо вече проведе среща с халфа на Рен Жан Макун и нападателя на руския Росотов Бенуа Ангбва. В знак на солидарност към Ето'о двамата също обявиха отказа си от националния отбор.

Очакванията са те да бъдат на разположение за мача с Кабо Верде на 14 октомври. Звездата на отбора е под въпрос поради контузия.

Припомняме, "неукротимите лъвове" бойкотираха на 15 ноември миналата година приятелския мач с Алжир. Играчите изразиха несъгласие с политиката на футболната федерация на Камерун и по-специално за позицията на й относно премиите на играчите.

Ето'о бе признат за инициатор на бойкота и първоначално беше наказан за 15 мача. След това обаче санкцията му стана 8 месеца.