Италианският шампион Ювентус обяви на официалната си страница, че испанският национал Фернандо Йоренте ще се присъедини към клуба от 1 юли.
 
27-годишният нападател е договорил условията по 4-годишен договор и ще премине в “Старата госпожа”, след като в края на сезона изтече настоящия му контракт с Атлетик (Билбао)
 
Роденият в Памплона Йоренте е продукт на школата на Атлетик (Билбао), но през сезон 2003/04 е преотстъпен на Баскония за един сезон.
 
След завръщането си на “Сан Мамес” нападателят, известен като Цар Лъв, се превърна в основен играч на “лъвовете”. Той има 334 мача и 104 гола за Атлетик (Билбао) във всички турнири.
 
През миналия шампионат Йоренте вкара 29 гола, които помогнаха на баския тим да стигне до финалите на Лита Европа и Купата на краля. Той има 21 мача и 7 гола за националния отбор на Испания, с който е световен и европейски шампион.

Още през лятото нападателят отказа да продължи договора си с Атлетик (Билбао) и заради това беше превърнат в резерва от треньора Марсело Биелса. Интерес към него имаше от страна на няколко отбора, но Ювентус беше най-настоятелен.