Юлиан Нагелсман официално беше представен като селекционер на националния отбор на Германия. Новината беше съобщена в социалните мрежи от Германския футболен съюз. Договорът на 36-годишния специалист е до 31 юли 2024 г., което е малко повече от 10 месеца.

Това означава, че бившият треньор на Хофенхайм, РазенБалшпорт (Лайпциг) и Байерн ще води Бундестима в заключителните контроли преди Евро 2024 и на самото европейско първенство, на което Германия е домакин в периода 14 юни – 14 юли 2024 г.

Юлиан Нагелсман наследява на поста Ханзи Флик, който беше начело на националния отбор в продължение на две години. За този период „маншафтът“ се представи катастрофално и Флик беше уволнен след тежката домакинска загуба с 1:4 от Япония на 9 септември.

“Предстои ни домакинство на европейско първенство. Това е нещо специално, което се случва веднъж на няколко десетилетия. Ще се постарая германските фенове да бъдат удовлетворени от представянето на националния отбор по време на шампионата. Готов съм да приема това предизвикателство“, заяви Нагелсман пред сайта на Германския футболен съюз.

Дебютът на Юлиан Нагелсман начело на Германия ще бъде на 14 октомври срещу САЩ в Хартфорд (щат Кънектикът). Три дни по-късно във Филаделфия е контролата с Мексико. До края на годината е предвидена още една проверка – срещу Австрия във Виена на 21 ноември.