На 1 юни 2022 година в Лондон, европейският шампион Италия и шампионът на Южна Америка – Аржентина ще премерят сили в нов грандиозен сблъсък за футбола. Двата национални тима ще спорят за новия трофей „Финалисима“. Мястото и датата на събитието бяха обявени днес от УЕФА и КОНМЕБОЛ, като единственото неясно е, на кой стадион ще се проведе мачът, но е много вероятно срещата да се изиграе на "Уембли".

Двете централи затвърдиха добрите си взаимоотношения, като удължиха партньорството си до 30 юни 2028 година. Те дори ще открият общ офис „УЕФА/КОНМЕБОЛ“ в Лондон в началото на 2022 година. Заедно ще организират и редица футболни събития.

"Радваме се да развием отличните си отношения с КОНМЕБОЛ", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Силното ни желание да действаме заедно за развитието на футбола и ползите от него ни накара да предприемем този ход. Има дълга традиция на сътрудничество между УЕФА и КОНМЕБОЛ, както се вижда през годините със състезания като трофея „Артемио Франки“ и Междуконтиненталната купа. С голяма гордост пускаме отново такъв престижен трофей за радост на футболните привърженици в цял свят. Очакваме с нетърпение да проучим заедно нови възможности и с нетърпение очакваме големия финал в Лондон през юни 2022 г", добави словенският президент на европейската футболна централа.

"Изключително доволни сме от плодовете, които берем заедно с УЕФА, благодарение на отличните отношения между нашите институции“, заяви от своя страна президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

"Двубоят между Аржентина и Италия на 1 юни 2022 г. в Лондон ще бъде придружен от други спортни събития от най-високо ниво, както подобава на традицията на южноамериканския и европейския футбол. Откриването на нашия съвместен офис тук, ще ни позволи да се справяме с нови проекти с пъргавина и енергичност в полза на милионите фенове на нашите континенти и по света“, завърши Домингес.