ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Италианската Серия “А” се завръща на екран. Феновете на Калчото отново ще могат да наблюдават любимите си отбори след 18-месечно отсъствие. ТВ7 и ВВТ ще предават мачове още този уикенд, заявиха от медията пред БЛИЦ.

Дебютът е в неделя (25 ноември) с голямото дерби между Милан и Ювентус по ТВ7 от 21:45 часа. В понеделник и вторник феновете на италианския футбол ще имат възможност да гледат още два супер мача – Парма - Интер и Лацио - Удинезе по BBT. Програмата предвижда седмично да бъдат излъчвани по 4 мача - 1 в ефира на ТВ7 и 3 в ефира на BBT.

Освен двубоите от Серия “А” - ТВ7 и BBT добиха правото да излъчват и мачовете за Купата на Италия и Серия В. Срещите ще бъдат коментирани от журналистите на ТВ7, които имат опит с отразяването на мачовете от българския шампионат и Шампионската лига. До края на сезона зрителите ще станат свидетели на над 100 мача в Италия.

“Излъчването на три мача седмично в ефира на BBT е добро начало за цялостния рестарт на телевизията, който ще се случи в началото на март догодина. Цялата спортна програма на италианското Калчо ще бъде подготвена от чудесния ни спортен екип начело с Миляна Велева," коментира Николай Бареков, изпълнителен директор на BBT./БЛИЦ

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"