Наставникът на италианския шампион Ювентус Антонио Конте бе наказан за 10 месеца от Дисциплинарната комисия на Италианската футболна федерация тази сутрин. Това означава, че специалиста няма да води торинци до края на сезона във всички турнири. Навършилият преди няколко дни 43 години Конте няма право да влиза на полувремето в съблекалнята и да дава указания по телефона на своя заместник, докато му тече наказанието.

Бившият капитан на гранда от Торино и национал на "Скуадра адзура" бе наказан, че знаел за два уредени мача от периода си в Сиена в Серия "Б" от сезон 2010/2011 година и не е уведомил властите.

Федералният съдия Стефано Палаци поиска наказание от 15 месеца, но то не бе уважено.Той отказа да приеме предложението на адвокатите на Конте за три месеца наказание и 200 000 евро глоба в началото на месеца.

При това положение Антонио Конте вероятно ще подаде оставка като наставник на Ювентус.

Първият помощник на Конте Анжело Алесио също отнесе наказание, но от осем месеца.

Президентът на Старата госпожа Андреа Аниели обяви официално пред няколко дни, че клубът застава зад специалиста и дори да бъде наказан, ще остане треньор на отбора.

Все пак за Ювентус има и добри новини - Леонардо Бонучи и Симоне Пепе няма да бъдат наказвани, тъй като получиха оправдателни присъди. Двамат бяха обвинени в участие в уговорен мач – Бари – Удинезе 3:3.