Испанският клуб Кадис обяви, че се е обърнал към Испанската футболна федерация заради случая с Денис Черишев, който игра за Реал (Мадрид) при победата на „белия балет“ с 3:1 в мач от Кралската купа.

Кралският клуб спечели първия 1/16-финал с 3:1, но Черишев, който започна титуляр и вкара първия гол, е трябвало въобще да не играе. Руският национал е имал наказание за турнира, след като през миналия сезон е натрупал жълти картони в Кралската купа за Виляреал, където игра под наем.

„Кадис представи писмена жалба пред Испанската футболна федерация заради нередовното участие на Денис Черишев. Решението за това беше взето единодушно на заседание на Борда на директорите на клуба“, заяви президентът на Кадис Мануел Вискаино.

„В проведен разговор с футболната централа научихме, че на Реал (Мадрид) е даде краен срок, в който клубът да даде обяснение. Нашият клуб уважава Реал (Мадрид) и затова повече няма да правим изявления, за да не поляризираме обстановката. Ще изчакаме решението на компетентните органи“, допълни Вискаино.