Досегашният футболист на Берое Давид Каядо подписа договор за година и половина с Таврия (Симферопол). 26-годишният халф премина успешно медицинските изследвания, които му бяха направени и уточни личните си условия с украинския клуб. БЛИЦ първи съобщи, че има сделка за Каядо между старозагорци и Таврия, който е воден от бившия треньор на "Левски" Николай Костов.

Португалецтт се присъедини в петък към новия си отбор, който е на подготовка в турския курорт Белек.

В касата на Берое ще постъпят малко над 50 хиляди евро. Под Аязмото съобщиха също така, че ще вземат 10% при евентуален следващ трансфер на Каядо. Сумата не е много голяма, но е от полза на старозагорци, които ако не го бяха продали сега, през лятото щяха да го изпуснат без пари, тъй като договорът му изтича в края на сезона.

В Таврия португалецът ще получава значително по-добра заплата, отколкото в Берое. Именно финансовото възнаграждение е една от причините Каядо да предпочете отбора на Николай Костов пред офертите от Черноморец (Одеса), Севастопол, Ещорил и Том Томск.

В Таврия халфът се събира със сънародника си и добър приятел - Нуно Пинто, който до края на миналата година беше част от "Левски". Освен това украинците се подсилиха и с Бобан Грънчаров, играл доскоро в "Ботев" (Пловдив).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA