Голямата звезда на Лацио Чиро Имобиле е новият носител на "Златната обувка" за голмайстор №1 в Европа. Това се случва още преди края на срещите от последния кръг на Серия "А", тъй като основният му конкурент за наградата Кристиано Роналдо така или иначе остана извън групата за мача на Ювентус с Рома. Така португалската звезда на шампионите завършва сезона с 31 гола, а Имобиле беше с 35 попадения преди гостуването на „орлите“ срещу Наполи тази вечер, но се разписа и в Неапол. Така той приключи сезона с 36 гола.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Имобиле е голмайстор на Серия „А“ за трети път, а в класацията за „Златната обувка“ на Стария континент той завършва пред Роберт Левандовски, вкарал 34 гола за Байерн. Звездата на Лацио събира 72 точки в класацията, а полският национал е с 68.

От 2010 година насам само Луис Суарес (сезон 2015/16 с 40 гола) бе нарушавал хегемонията на Лионел Меси (6 пъти) и Кристиано Роналдо (3 пъти) в спора за тази награда. Сега това стори и Чиро Имобиле. Меси спечели приза през последните три години, като миналата ликува със „Златната обувка“ след 36 гола в Ла Лига, но през настоящия сезон аржентинецът стана голмайстор на испанския елит само с 25 попадения.