Борусия (Дортмунд) официално обяви, че се разделя с една от емблемите на клуба - Марко Ройс. 34-годишният футболист приключва с "жълто-черните" след края на настоящия сезон.

В каналите си в социалните мрежи Борусия публикува видео, в което Ройс съобщи, че ръководството е взело решение да не удължава контракта му и от лятото той става свободен агент. Така се слага край на ерата на Ройс на любимия му "Сигнал Идуна Парк", на който многократно е изправял феновете на крака. Живата легенда на Борусия е юноша на „жълто-черните“, роден е в Дортмунд. 

Марко Ройс носи фланелката на любимия си отбор в последните 12 години, откакто се завърна в клуба на сърцето си през 2012 г. Преди това играе за Рот Вайс Ален и Борусия (Мьонхенгладбах). 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Изключително съм благодарен и горд от това специално време в моя клуб Борусия (Дортмунд). Прекарах повече от половината от живота си тук и се наслаждавах на всеки ден, въпреки че, разбира се, имаше и трудни моменти. Вече знам, че ще ми е трудно да се сбогувам в края на сезона и все пак съм щастлив, че има яснота, и че можем да се съсредоточим изцяло върху много важните финални мачове, които ни предстоят. Имаме голяма цел, която всички искаме да постигнем заедно, ще имаме нужда от всеки един от нашите невероятни фенове, на които бих искал да изкажа благодарността за невероятна подкрепа през годините", каза Ройс във видеото. 

"Една необичайна ера ще приключи това лято. Борусия и дългогодишният ни капитан Марко Ройс взаимно се договориха да не подновяват договора на играча, който изтича в края на сезона", гласи изявление на "жълто-черните".

За Борусия Марко Ройс има до момента 424 мача, в които е отбелязал 168 гола и е направи 128 асистенции. Записал е 48 срещи с 15 попадения за националния отбор на Германия. С Борусия той печели два пъти Купата на Германия и три пъти Суперкупата на страната.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

Eine Botschaft von Marco.

Eine Botschaft von Marco.

Публикувахте от Borussia Dortmund в Петък, 3 май 2024 г.

 

Idol für Generationen, Held einer ganzen Stadt und Legende eines einzigartigen Vereins. Borussia Dortmund und sein...

Публикувахте от Borussia Dortmund в Петък, 3 май 2024 г.