Легендата на Милан Леонардо, който е бивш футболист, директор и треньор, се завърна в гранда от Милано. На италианеца ще бъде поверена цялата спортно-техническа работа в клуба. Завръщането му ентусиазира феновете на "росонерите", имайки предвид богатия му опит на международно ниво, който със сигурност ще му помогне да възроди 7-кратния носител на Шампионска лига.

Името на Леонардо е от историческо значение за Милан. Като футболист и ръководител Лео помага на Милан да постигне някои от най-големите си успехи. Неговата авантюра при "росонерите" започва още като футболист през далечната 1997 година. Остава в отбора в продължение на 5 сезона. Печели 16-ото Скудето в историята на Милан, както и Купата на Италия. С фланелката на "червено-черната" фланелка записва 124 срещи, в които реализира 30 попадения. След това Леонардо се посвещава на ръководна работа в клуба. През юни 2009 става треньор на тима, замествайки Карло Анчелоти. Интересното е, че сега той ще работи именно с него.

Леонардо ще заеме поста на Масимилиано Мирабели, който бе уволнен от новите собственици на Милан заедно със своя колега Марко Фасоне.