Хуан Мата вече е футболист на Манчестър Юнайтед. Това съобщи официалният сайт на "червените дяволи".

Челси и новият клуб на испанеца са се споразумели за трансферната сума. Парите не бяха обявени, но се смята, че не са по-малко от 37 милиона паунда.

"Манчестър Юнайтед с радост съобщава, че е постигнато споразумение с футболен клуб Челси за трансфера на Хуан Мата за рекордна за клуба сума, се казва в официалното изявление на сайта на Юнайтед. - Предстои футболистът да премине медицински прегледи и договаряне на личните му условия. Следващо съобщение ще бъде направено в скоро време".

Статията в сайта на Юнайтед се появи няколко часа, след като Би Би Си съобщи, че официалното подписване на договора му ще се отложи, докато Челси не финализира сделката по привличането на заместника му Мохамед Салах от Базел. Ако наистина сумата, която Юнайтед ще плати за Мата, е 37 милиона паунда, с това ще бъде подобрен досегашният трансферен рекорд от 30,7 милиона паунда, които бяха дадени на Тотнъм през 2008 г. за привличането на Димитър Бербатов.

По-рано през деня и мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че сделката е въпрос на часове, както и, че Юнайтед е предложил "точната сума, съответсваща на класата на играча". Португалецът допълни, че лично Мата му е казал, че ще се радва да напусне "Стамфорд Бридж".

Дребничкият испанец стана първи зимен трансфер за Дейвид Мойс, който седна в трибуните на "Борусия Парк", за да наблюдава дербито от Бундеслигата между Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн (Мюнхен). Според запознати шотландецът най-вероятно наблюдава бранителя на "баварците" Данте, както и нападателя на домакините Патрик Херман



АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА

ТРАНСФЕРИТЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА