Българският младежки национал Едисон Йорданов ще продължи кариерата си в друг германски отбор. В момента 21-годишният халф играе за втория тим на Борусия (Дортмунд), но от следващия сезон става футболист на Щутгартер Кикерс. Той подписа двегодишен договор. Новината беше обявена от официалния клубен сайт.
 
„Очаквам с нетърпение новото предизвикателство в Щутгартер Кикерс. Ще направя всичко по силите си, за да помогна на клуба да постигне целите си“, заяви Йорданов.
 
Щутгартер Кикерс в момента се състезава в Трета лига, в която Йорданов играе с втория тим на Борусия (Дортмунд). Докато „жълто-черните“ се борят да не изпаднат, Кикерс води битка за класиране във Втора Бундеслига. Тимът от Щутгарт е четвърти с 61 точки, на шест от третия в класирането (Холщайн Кил). До края на сезона има два кръга. Третото място дава право на участие в плейоф за промоция.
 
Едисон Йорданов е роден в Росток и играеше за юношеските и младежките национални отбори на Германия до 15, до 16 и до 19 години. През 2013 г. реши да състезава за България и до момента има 6 мача и 2 гола за националния тим до 21 години.