ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Португалският специалист Жозе Моуриньо се завърна в Челси, обяви официалният сайт на лондончани. Моуриньо е подписал четиригодишен договор и ще се върне в клуба, с който спечели две титли на Англия, една ФА Къп и две Купи на Лигата между 2004 и 2007 година.

"Доволен съм да приветствам Жозе обратно към Челси. Неговите непрестанни успехи, енергия и амбиция го прави изключително кандидат”, заяви изпълнителният директор на “сините” от Лондон Рон Гърлей.

"Нашата цел е клубът да се движи напред и да постига все по-големи успехи в бъдеще и Жозе може да постигне това. Ние вярваме, че той е правилният мениджър за нас.

Моуриньо е бил и продължава да бъде изключително популярна фигура в клуба и всички тук очакват с нетърпение да работят с него”, допълни директорът на Челси.

След напускане на Челси през 2007 година, 50-годишният португалец работи в Италия с Интер и Испания с Реал (Мадрид), като спечели три титли, две купи и веднъж извоюва Шампионската лига.

Заедно с Моуриньо в Челси пристигат помощниците му – Руи Фариа. Силвиньо Лоуро и Хосе Мореш. Те ще работят с текущите треньори в първия тим - Стив Холанд, Кристоф Лоличон и Крис Джоунс.

Жозе Моуриньо ще бъде официално представен на пресконференция на “Стамфорд Бридж” в понеделник 10 юни.