Румънската звезда на Фиорентина Адриан Муту трябва да плати 17 173 990 евро на Челси заради непрофесионално отношение, довело до дисциплинарното му уволнение от английския клуб. Това е крайното решение на спортния касационен съд в Лозана (КАС), който днес отхвърли жалбата за преразглеждане на делото. Муту обжалва решението на УЕФА по този въпрос, но загуби делото и на тази инстанция. Освен всичко друго, към огромната сума от над 17 милиона евро Муту трябва да плати и 5% от цялата сума заради отговарящите по делото започнало декември 2008 година.

Както е известно, Челси уволни дисциплинарно Муту заради това, че е употребявал кокаин. ФИФА отне състезателните права на румънския национал заради това, че даде положителен резултат на проби за наркотици. Нападателят премина в Ювентус след скандала, но Челси претендира за сумата от над 17 милиона евро, които Муту е трябвало да вземе до края на договора си с тях. На излизане от съдебната зала в Лозана, румънецът изглеждаше съкрушен и отказа да коментира.

Бившият играч на Верона, Интер,Челси и Ювентус в момента също изтърпява наказание от девет месеца заради допинг, след като даде две положителни проби през януари тази година./БЛИЦ