ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ФИФА официално обяви номинациите във всички категории за годишните си награди The Best 2023, които връчва на най-добрите футболисти и треньори в света. Световната централа отвори и платформата за гласуване, на която феновете от цял свят могат да гласуват за фаворитите си.

За Играч на годината номинациите са 12, като половината са за футболисти на спечелилия требъл през изминалия сезон Манчестър Сити, който спечели Шампионската лига, защити титлата си във Висшата лига и ликува в най-стария футболен турнир за Купата на Англия - ФА Къп. Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган, Родри, Бернардо Силва, Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес са номинираните от "гражданите", а компания им правят миналогодишният победител Лионел Меси (Интер Маями), Килиан Мбапе (ПСЖ), Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия (двамата от Наполи), Марсело Брозович (Интер/Ал Насър от този сезон) и Деклан Райс (Уест Хям/Арсенал от този сезон).

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити), Шави Ернандес (Барселона), Симоне Индзаги (Интер), Лучано Спалети (Наполи) и Анге Постекоглу (Селтик/Тотнъм от този сезон) пък ще спорят за приза Треньор на годината.

Номинираните в категорията за Най-добър вратар са: Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Едерсон (Манчестър Сити), Марк-Андре тер Щеген (Барселона), Ясин Буну (Севиля/Ал Хилал от този сезон) и Андре Онана (Интер/Манчестър Юнайтед от този сезон).

Феновете могат да гласуват до 6 октомври, като в категориите, касаещи мъжкия футбол, се взема предвид представянето от 19 декември 2022 година до 20 август 2023 година.

От 21 септември ще може да се гласува и за наградата „Пукшаш“, която се дава за най-красив гол. Тогава ще бъде публикуван и списъкът с номинираните попадения.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!