Лидерите в класирането на Серия „А“ Интер и на Примера дивисион Атлетико (Мадрид) официално обявиха оттеглянето си от Европейската Суперлига. В неделя късно вечерта проектът официално беше представен, но във вторник се срина след отказването на шестте английски участника.

„Интер обявява, че клубът повече не участва в проекта Суперлига. Винаги сме се стремили да дадем на феновете си най-доброто футболно изживяване. Иновациите и съпричастността са част от нашето ДНК още от самото ни основаване. Взаимодействието ни с всички заинтересувани от подобряването на футбола никога няма да се промени. Интер счита, че футболът, както и всички други сектори от живота, трябва да се стреми към постоянно подобряването на своите турнири, за да не се губи интереса от страна на феновете от всички възрастови групи“, пише в съобщението на „нерадзурите“.

„Бордът на директорите на Атлетико (Мадрид) реши официално да се оттегли от участието в проекта. Информирали сме всички останали основатели на Суперлигата. Миналият понеделник нашият клуб реши да се присъедини към останалите клубове, но тогава налице бяха обстоятелства, които отсъстват към настоящия момент. Решението ни е продиктувано от желание за запазване на целостта на цялото „червено-бяло“ семейство. Играчите и треньорите изразиха удовлетворението си от решението да напуснем Суперлигата“, обявиха „дюшекчиите“.