Маурисио Почетино е новият мениджър на Тотнъм. Днес аржентинецът беше представен официално. През последните 18 месеца спецът водеше Саутхямптън. Тогава той смени на поста Найджъл Адкинс. По време на работата си със “светците” Маурисио впечатли с налагането на талантливи млади футболисти и с атакуващ стил на игра. Саутхямптън завърши на престижното осмо място във Висшата лига.

"Клубът е радостен да обяви назначаването на Моурисио Почетино като нашият нов главен треньор с пет-годишен договор", се твърди в съобщение на официалния сайт на Тотнъм.

"В лицето на Моурисио вярвам, че имаме треньор, който с голямата си енергия и атакуващ футбол ще прегърне стила на игра, с който се асоциира нашият клуб, заяви президентът на Тотнъм Даниел Леви. - Той има доказана способност да развива индивидуално всеки играч, като същевременно създава страхотен отборен дух и победен манталитет. Имаме талантлив състав, който Маурисио е развълнуван да води през следващия сезон.”

От своя страна новият мениджър заяви:"Това е клуб с невероятна история и престиж и за мен е чест да получа възможността да бъда главен треньор. На "Уайт Харт Лейн" има изобилие на таланти от топкласа и чакам с нетърпение да започна работа. Тотнъм има голяма фенска маса по света и аз неведнъж съм възхищавал за страстта на феновете към този отбор.”

Спецът е роден пред 42 години в град Мърфи, провинция Санта Фе. Бил е футболист на аржентинския Нюелс Олд Бойс, испанския Еспаньол, френските Пари Сен Жермен и Бордо. Бил е треньор на Еспаньол в периода 2009-2012 г.