Втородивизионният гръцки Анагениси Кардица представи бившия български национал Момчил Цветанов. От клуба излязоха с официално съобщение, публикувано на сайта.

За последно Цветанов игра в корейския Гангуон и помогна на тима си да остане в елита на страната след спечелени баражи. Договорът му с корейците изтече през юни и не беше подновен. За Кънуон има 20 мача и 1 гол.

Първенството на гръцката втора дивизия започва на 15-и октомври, а Анагениси Кардица ще играе в Северната дивизия. Цветанов е вторият българин в тази група след Станислав Дюлгеров, който подписа за две години с Аполон Лариса.

През последните дни Момчил Цветанов тренираше с Берое, но явно предложението от Гърция се оказва по-интересно. В кариерата си Цветанов е играл за Локомотив (Пловдив), Славия, Верея, Литекс, както и в полското първенство за Стал (Миелец).

„Момчил, добре дошъл в голямото семейство. Желаем ти здраве и много успехи с нашия екип“, написаха от Анагенесис Кардица.

Цветанов има 7 мача за националния отбор на България, играе на няколко позиции на терена. Последният му мач за „лъвовете“ беше срещу Швейцария от квалификациите за Мондиал 2022, когато нашите паднаха с 0:4.