ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ясен Петров беше официално представен за треньор на елитния китайския Циндао Хайню, където наследява испанеца Антонио Гомес. За назначението на 55-годишния специалист в клуба се заговори преди няколко дни, когато информацията беше публикувана в местни издания. Оставаше само официалното потвърждение от Циндао.

Пловдивския Джанини е познато име в Китай. Преди няколко години той направи фурор начело на Бейдзин Ентърпрайсис, Хенан и Шъдзяджуан. 20 години по-рано пък бе футболист на Ухан и Нандзин.

„Циндао Хайню постигна споразумение с българския специалист Ясен Петров, който ще бъде старши треньор на нашия отбор през новия сезон“, пише в официалното съобщение на китайския клуб.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Циндао Хайню, наричан в Китай с прозвището „морските бикове“, завърши на 13-о място през сезон 2023 в китайската Суперлига, само на осем точки над зоната на изпадащите. От клуба обявиха, че през новия сезон ще търсят по-голяма стабилност и именно това ще бъде задачата на Пловдивския Джанини.

Треньорската кариера на Ясен Петров започва в Локомотив (София) през 2002 г.. У нас е бил начело още на Ботев (Пловдив), Черно море, Локомотив (Пловдив), Нафтекс, Левски и Ботев (Враца). Следва петгодишен престой в Китай. За последно Петров работи начело на националния отбор на България, но напусна на 5 юни 2022 г.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!