Селтик е шампион на Шотландия за девета поредна година, обяви управата на Шотландската Висша лига след днешното си заседание. Това стана възможно, след като в края на миналата седмица 12-те клуба се съгласиха на прекратяване на сезона. Така Шотландия се присъедини към Франция, Холандия и Белгия, които също прекратиха преждевременно пъренствата си заради пандемията от коронавирус.

За изчисление на крайното класиране беше прието да се вземе среден брой точки в съотношение на изиграните мачове. Това се наложи, тъй като Рейнджърс и Сейнт Джонстън имаха по 29 срещи, а останалите по 30.

Изчислението се отрази само на подреждането на Сейнт Джонстън в крайното класиране. Тимът от Пърт излезе на шесто място и задмина Хибърниън.

Рейнджърс остава втори, тъй като преди прекратяването на шампионата заради пандемията от коронавирус изоставаше на 13 точки от Селтик.

Хартс завършва на последно място, въпреки че при доиграване на сезона можеше да се пребори за оцеляване. „Сърцата“ приеха прекратяването, тъй като има вероятност да запазят елитния си статут заради временно увеличение на отборите във Висшата лига.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ШОТЛАНДСКАТА ВИСША ЛИГА
1.Селтик
2.Рейнджърс
3.Мъдъруел
4.Абърдийн
5.Ливингстън
6.Сейнт Джонстън
7.Хибърниън
8.Килмарнък
9.Сейнт Мирън
10.Рос Каунти
11.Хамилтън
12.Хартс