Френският шампион ПСЖ официално назначи Маурисио Почетино за треньор. 48-годишният аржентинец наследява на поста освободения на Коледа Томас Тухел.

Почетино се завръща на "Парк де Пренс", където игра в периода 2001-2003 г. Договорът му е до 30 юни 2022 година с опция за удължаването му с още една година. 

"Чувствам се наистина щастлив и привилегирован от това, че мога да бъда новият треньор на ПСЖ. Благодарен съм на клубното ръководство за доверието. ПСЖ винаги е имал специално място в сърцето ми. Имах чудесни спомени, които са свързани с уникалната атмосфера на „Парк де Пренс“. Днес се завръщам с голяма амбиция и нямам търпение да започна да работя с някои от най-добрите играчи в света. Отборът притежава фантастичен потенциал и аз и моят щаб ще направим всичко възможно да постигнем най-доброто за ПСЖ на всички фронтове", каза Почетино при представянето си.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Още утре той ще изведе парижани за първа тренировка, а дебютът му ще бъде в сряда в мача срещу Сент Етиен.

Почетино се завръща на резервната скамейка за първи път от ноември 2019 г. Тогава той беше уволнен от Тотнъм, при това само няколко месеца, след като изведе тима до финал в Шампионската лига. Почетино е бил начело още на Еспаньол и Саутхемптън.