Настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник подписа договор като селекционер на националния отбор на Австрия. Контрактът на 63-годишния германец е до 2024 г. Новината официално беше съобщена от Австрийската футболна федерация.

Рангник, известен като Професора, има добри познания за ситуацията на футбола в Австрия. Той беше спортен директор на Ред Бул Залцбург в периода 2012-15, а след това отговаряше за всички футболни подразделения към популярната компания за енергийни напитки.

Новата позиция на германеца няма да попречи на работата му като консултант на Манчестър Юнайтед, която той прекъсна временно през декември, за да поеме мениджърския пост на „червените дяволи“ до края на сезона. От лятото начело на Юнайтед застава нидерландецът Ерик Тен Хаг.
„Поемам националния отбор на Австрия, но това няма да повлияе на работата ми в Манчестър Юнайтед. Надявам се да помогна на „червените дяволи“ отново да се върнат на предишните си водещи позиции“, заяви Професора в официално обръщение заради новата си длъжност.