Реал (Мадрид) официално освободи назначения в началото на този сезон треньор Рафаел Бенитес и го замени с досегашния наставник на "Б" отбора Зинедин Зидан с помощник Сантиаго Солари.
 
Новината обяви лично президентът на Реал - Флорентино Перес на извънредна пресконференция преди минути, макар за решението му да се разбра няколко часа по-рано.

"Реал Мадрид взе трудното решение да прекрати договора на Бенитес. Благодарим му за работата. Искаме да обявим Зинедин Зидан за нов мениджър на Реал Мадрид. Зидан е един от най-великите играчи в нашата история. Той е готов за тази позиция. Много съм горд, защото знам, че със Зинедин Зидан нищо не е невъзможно", заяви Перес.
 
Бенитес не бе приет добре от играчите още преди първия си мач, тъй като замени любимеца им Карло Анчелоти, а загубата с 0:4 от Барселона в "Ел Класико" и дисквалификацията от турнира за Купата на Краля заради използване на наказан футболист (случаят "Черишев") му струваха поста.
 
Равенството 2:2 с Валенсия снощи бе последният от 25-те мача на специалиста начело на "белите", в които той записа 17 победи, 5 равенства и едва три загуби.

Обявяването на освобождаването на вече бившия треньор се забави с близо два часа и половина от обявеното, и бе отложено три пъти, тъй като от Реал до последно не бяха информирали Бенитес за намеренията си да го изгонят, а отговорникът по трансферите в клуба Хосе Анхел Санчес води преговори за условията по раздялата.

Объркване сред испанските медии предизвика информацията на "Ел Мундо Депортиво", че Жозе Моуриньо се намира в Мадрид по време на събитията на "Бернабеу" и най-вероятно преговаря с "белите".