Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич ще води трети различен отбор в рамките на настоящия сезон. 46-годишният сърбин официално беше представен като наставник на руския Пари Нижни Новгород.

Договорът му е до лятото на 2025 г. Така Илич се превърна в първия чуждестранен треньор в историята на клуба. Той наследява на поста уволнения в началото на седмицата бивш руски национал Сергей Юран.

Сърбинът ще дебютира начело на новия си отбор още утре утре, когато тимът от Нижни Новгород приема гранда Спартак (Москва). 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Пари Нижни Новгород се намира в серия от шест поредни загуби в руската Премиер лига и заема 11-о място в класирането с 28 точки, на три пред зоната на директно изпадащите и на две през местата, даващи право на участие в плейофи за оставане в елита. До края на сезона остават четири кръга.

Както е известно, Саша Илич беше уволнен от ЦСКА на 29 юли 2023 г., след като от началото на сезона „армейците“ вкараха само един гол в първите си три мача от сезона – срещу Хебър (0:0), Крумовград (1:0) и Сепси (0:2).

През октомври Саша Илич пое гръцкия Атромитос, с който се раздели в петък. Тогава стана ясно, че преговаря с Пари Нижни Новгород, който става третият му отбор в рамките на настоящия сезон.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!