Бившият треньор на Барселона и на националния отбор на Аржентина Тата Мартино беше представен като наставник на американския Интер Маями. Така 60-годишният специалист отново ще работи заедно с Лионел Меси и Серхио Бускетс, на които беше наставник в Барса през сезон 2013/14. Седемкратният носител на „Златната топка“ и съгражданинът му от Росарио работеха заедно и в националния отбор на Аржентина в периода 2014-16 г.

Назначението на Мартино в Интер Маями се очакваше от момента, в който стана ясно, че капитанът на „гаучосите“ напуска ПСЖ и през това лято преминава в американския клуб. За последно опитният специалист беше начело на националния отбор на Мексико, който води на Мондиал 2022. Той има опит в МЛС. В периода 2016-18 беше начело на Атланта Юнайтед и изведе тима до шампионската титла през 2018 г.

"Много сме щастливи да посрещнем Тата в Интер Маями. Смятаме, че това е треньор, който отговаря на нашите амбиции и сме оптимисти в целите ни да печелим", коментира съсобственикът на клуба Хорхе Мас.