Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович официално пое националния отбор на Латвия. Словенският специалист ще води тима в следващите три години, а още през следващата седмица ще бъде в Рига. Той ще дебютира на кормилото на Латвия в европейските квалификации срещу Северна Македония (21 март) и Полша (24 март).

"Стоянович беше първият ни избор за старши треньор на националния отбор на Латвия. Говорихме с него още през декември, но той имаше действащ договор (б.а. с Левски), което усложняваше ситуацията. Заради това разглеждахме и други варианти., които бяха представени на Борда на федерацията. Радвам се, че нещата се развиха така, че успяхме да привлечем първия ни избор", коментира президентът на латвийската централа Каспарс Горкшс.

Стоянович разтрогна с Левски в края на януари. Още пред декември пък се появи официално съобщение, че от ръководството на латвийския футбол, че има подписан договор със специалист, но името му не бе обявено. В съобщението пишеше, че селекционерът ще бъде обявен на 1 март и ето, че това се случи.