Ювентус потвърди официално привличането на сръбския национал Душан Влахович от Фиорентина. Той подписал договор до лятото на 2026 година, като в него има опция за удължаването му с още един сезон. 22-годишният сърбин, който пристига от Фиорентина, ще получава по 7 милиона евро на сезон.

Нападателят вкара 17 гола в 21 мача за "виолетовите" в Серия "А" от началото на сезона и бе желан от редица грандове, но "бианконерите" спечелиха битката за подписа му.

"Старата госпожа" депозира контракта с 22-годишния сърбин в официалния сайт на италианския шампионат, а според известния журналист Фабрицио Романо трансферната сума е 75 милиона евро плюс бонуси, докато авторитетният немски сайт твърди, че сделката е за 81,6 милиона евро. Това може да направи трансферът на Влахович най-скъпият тази зима, като след него остана Феран Торес, преминал от Манчестър Сити в Барселона за 55 милиона евро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Фиорентина загуби голмайстора си, но инкасира печелба от около 80 милиона евро, като изключим платените заплати, след като плати за сърбина едва 1.95 млн преди три сезона на белградския Партизан.

Ювентус ще се издължи в рамките на 3 години, като 10 милиона от трансферната сума са бонуси, а 11,6 милиона евро отиват за агента на сърбина.

Роденият в Белград Влахович започва кариерата си в Партизан, с който подписва първия си професионален договор през 2015 година, когато е само на 15 години. През 2018 година нападателят преминава във Фиорентина и от тогава има 44 гола в 98 мача за "виолетовите" от Флоренция.

Най-вероятно Влахович веднага ще бъде използван от треньора Масимилиано Алегри след тежката контузия на Федерико Киеза. Влахович може да дебютира още срещу Верона на 6 февруари след паузата за национални отбори.