Уест Хям Юнайтед празнува днес официално получаването на Олимпийския стадион в Лондон. Лично кметът на английската столица Борис Джонсън предостави правата на клуба, чийто отбор ще започне да домакинства от сезон 2016/2017.

Съоръжението ще претърпи и сериозна промяна. То ще бъде превърнато в още по-модерен стадион с 54 хиляди седящи места. По този начин ще може да приема най-големите състезания от различни спортове по време на футболния сезон. Сумата, която ще бъде инвестирана до началото на първото домакинство на тима, е около 150 милиона паунда.

"Чуковете" водеха усилени преговори от декември по условията на договора за отдаването под наем на Олимпийския стадион за срок от 99 години. Тотнъм също имаше силно желание да напусне "Уайт Харт Лейн".

Освен че Уест Хям ще плаща годишен наем, в договора ще залегне и процент от печалбата при евентуална продажба на клуба от сегашните собственици Дейвид Голд и Дейвид Съливън.

"Това е фантастична новина за всички, които обичат Уест Хям. Усилената ни работа през последните три години доведе до своя резултат. Откакто дойдохме през 2010-а, имаме ясна визия за бъдещето на клуба. И сме горди от тази следваща крачка, която ще предостави на отбора чудесно място за игра", коментираха Голд и Съливан.