Испанският национал Давид де Хеа подписа нов договор с Манчестър Юнайтед, съобщиха от "Олд Трафорд". Новият му контракт е за срок от 4 години. По този начин се сложи край на една от най-големите трансферни саги това лято. Очакваше се Де Хеа да премине в Реал (Мадрид), което обаче не се случи.

Медиите в Англия по-рано съобщиха, че 24-годишният вратар е предпочел да парафира нов контракт с Манчестър Юнайтед със значително подобрени параметри.

"Радвам се, че започвам нова глава в кариерата си в Юнайтед. Винаги съм бил щастлив да играя с тези велики футболисти пред нашите фантастични фенове", коментира Де Хеа пред официалния сайт на клуба.

"Манчестър Юнайтед е специален клуб, а "Олд Трафорд" е идеалното място да продължа да развивам кариерата си. Очаквам трудното за мен лято вече да остане зад гърба ми и да мога да се концентрирам изцяло върху тренировките", добави испанецът, който все още няма записан мач за Юнайтед този сезон, но най-вероятно ще застане под рамката на вратата в дербито срещу Ливърпул - утре от 19:30 часа на "Олд Трафорд".

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА