ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Страшен скандал е избухнал след домакинската загуба на Реал (Мадрид) с 2:3 от Виляреал. След края на мача уругвайският национал Федерико Валверде от „белия балет“ е налетял на бой и е ударил в лицето Алекс Баена от „жълтата подводница“.

Инцидентът е станал на паркинга на стадион „Сантяго Бернабеу“, където паркира автобусът на гостуващия отбор. Първоначално е имало словесен скандал между двамата замесени, но след това Валдерде е нанесъл удар по опонента си, пише „Чирингито“.

Ситуацията не се е развила, тъй като са се намесили останалите играчи на Виляреал. Те първоначално са били изненадани, тъй като са се радвали на успеха, запазващ шансовете им за класиране в Шампионската лига. Футболистите на гостуващия отбор бързо са схванали, че напрежението между 24-годишния халф на мадридчани и Баена ескалира и бързо са разтървали двамата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Всички играчи на „жълтата подводници“ са изразили намерение да свидетелстват, тъй като Алекс Баена е заявил готовност да подаде жалба в полицията.

Близките на Федерико Валверде обяснили, че причината за нападението са били думи на играча на Виляреал при победата на Реал (Мадрид) с 3:2 в мача за Кралската купа на 19 януари.

„По време на мача за Купата Баена изрита Федерико и след това му каза: „Сега върви да плачеш, че синът ти няма да се роди“. Тогава Валдерде остави нещата без последствия, но по време на мача в събота играчът на Виляреал също е направил коментар в този смисъл. Федерико му е казал да не се занимава с неговото семейство“, коментират приближени на уругваеца пред „Марка“.

Испанските медии припомнят, че в началото на годината съпругата на Федерико Валдерде – Мина Бонино, беше близо да загуби второто им дете. След това тя роди преждевременно, но вече всичко с детето е наред.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК