Кристиано Роналдо продължава да е сред най-обсъжданите фигури във футбола. Този път поводът не е скорошното му завръщане в Манчестър Юнайтед, а поведението на звездата на терена по време на световната квалификация между Португалия и Ейре в Алгарве.

Португалецът вкара в самия край на мача и двата гола за обрата с 2:1, но световната тема е поведението му в началото на двубоя. Тогава Португалия получи право да изпълни дузпа.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

22-годишният ирландски защитник Дера О`Шей обаче ритна топката встрани от бялата точка. Това ядоса Роналдо, който удари шамар на младия бранител, който се просна на тревата. Действията на 36-годишния португалец изключително неприятно изненадаха неутралните зрители на мача.

Вместо да покаже жълт картон на Кристиано заради удар на съперник при спряна игра или на футболиста на Уест Бромич за симулация, съдията Матей Юг от Словения си замълча и решението му беше изненада за всички присъстващи на стадиона.

Наказанието за петкратния носител на „Златната топка“ дойде веднага след удара му от бялата точка. 19-годишният вратар на Ейре Гавин Базуну, играещ за третодивизионния английски Портсмут, разчете действията на Роналдо и спаси удара му.

Половин час по-късно Джон Игън откри резултата в полза на Ейре, а домакините се спасиха от неочакваната издънка с изравнителен гол на Роналдо минута преди края и победно негово попадение в шестата минута на добавеното време.