ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Огромен скандал се е разразил в Англия през последните дни и в основата е бившият национал Гари Линекер. Причината за това е публикация на голмайстора на Мондиал`86 в „Туитър“.

62-годишният бивш футболист на Лестър, Евертън, Тотнъм, Барселона и др. е сравнил новата правителствена наредба срещу нелегалната миграция в страната с действията на нацистка Германия.

Последва реакция от страна на британски политици, които настояват Гари Линекер да бъде уволнен от националната телевизия „Би Би Си“ или поне да бъде отстранен от ролята му на коментатор в програмата „Мач на деня“.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман обяви, че коментарът на бившия английски национал е омаловажаване на последствията от холокоста.

В същото време от управата на „Би Би Си“ бяха категорични, че няма да свалят Гари Линекер от ефир. Той е имал доста сериозен разговор с управата на медийната корпорация, но няма да бъде уволнен.

Самият Линекер е говорил пред представителите на медиите, които са се били събрали пред дома му. Той е бил категоричен, че застава твърдо зад думите си и не се страхува от уволнение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК