ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Крилото на Реал (Мадрид) Винисиус Джуниор се оказа в центъра на събитията при загубата на кралския клуб с 0:1 от Валенсия в 35 кръг на Примера дивисион. Бразилецът за пореден път стана обект на расистки обиди. Това се случи през второто полувреме, а в самия край на двубоя, видимо изнервен, Винисиус си го изкара на Уго Дуро. Асът на "белия балет" удари в лицето съперника си и получи червен картон.

След срещата на “Местая” Винисиус пусна емоционален пост в социалните мрежи, в който изрази разочарованието си от факта, че Ла Лига и отделните клубове не взимат достатъчно мерки, за да се борят с расизма.

“Това не се случва за първи, втори или трети път. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. Ръководството на лигата го счита за нормално, федерацията също, а съперниковите клубове го поощряват. Много съм тъжен. Първенството, което принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, сега принадлежи на расизма. Испания е прекрасна страна, която ме прие и която заобичах, но тя прие образа на държава, в която расизмът се толерира. Тъжно ми е за испанците, които не са съгласни с това, но днес в Бразилия Испания е известна като страна на расисти. За съжаление, виждайки какво се случва всяка седмица, не мога да го опровергая. Но аз съм по-силен и ще се боря докрай с расистите. Дори да е далеч оттук”, написа Винисиус.

200 лв Начален Бонус Спорт!

В 70-ата минута, след като сигнализира на съдията Рикардо де Бургос Бенгоечеа за обидите по свой адрес, Винисиус е заявил, че не иска да продължи да играе в мача. Последва призив от диктора на стадиона към феновете да прекратят обидите. Минути по-късно Винисиус посочи конкретен привърженик на Валенсия, който го е обиждал на расистка основа. По аудиоуредбата следва нова молба към публиката да спре с невъздържаното си поведение. Ако се беше стигнало до поредно спиране на мача, това щеше да означава служебна загуба за Валенсия. На всичко отгоре бразилецът беше замерян с всевъзможни предмети. 

„Говорих с Винисиус по време на мача, защото атмосферата бе много гореща и злобна. Попитах го дали иска да продължи мача, той не пожела да излезе на терена, защото феновете бяха расисти. Те го обиждаха през цялото време, а след това той бе изгонен. Много съм тъжен. Това е лига със страхотни отбори, но трябва да премахнем подобни инциденти. Единственото решение е да спираме мачовете. Това не може да продължава повече. Това е един от най-фаулираните играчи и получава най-много обиди. Казах на рефера, че ще го извадя, а той ми каза, че трябва да го оставя на терена. След червения картон целият стадион му викаше „маймуна, маймуна, маймуна“, много съм тъжен“, допълни още Анчелоти.

Коментар по скандала направи и бразилската легенда Роналдо, който е собственик на борещия се за оцеляването си в Примера дивисион Валядолид.

„Пореден епизод на расизъм в Ла Лига. Отново е насочен срещу Винисуис Жуниор. Докога ще продължава така? Докато съществува безнаказаност и кротко замитане на тези случаи, расистките прояви ще продължават. Неприемливо е съдиите, федерацията и властите да не предприемат действия срещу такива прояви, а дори има фенове, които аплодират използването на подобни обиди. Достатъчно! Вини, можеш да разчиташ на моята помощ в своята борба. Това е нашата битка“, заяви Роналдо.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!