Един от големите отбори в Бразилия и бивш клуб на легендите Роналдиньо и Марио Жардел - Гремио изпадна във Втора дивизия. 

Тимът, който играят Дъглас Коща (преди това в Ювентус и Байерн), Рафиня (играл в Байерн) и Лукас Силва (от Реал Мадрид) надви с 4:3 новия шампион на страната Атлетико Минейро в последния кръг на този сезон, но въпреки това за трети път в своята история ще играе в Серия “Б”, тъй като Жувентуде победи с 1:0 Коринтианс и финишира на 16-то място в класирането с 46 точки - три повече от Гремио.

Момчетата на Вагнер Манчини поведоха до 20-ата минута с 3:0 след два гола на Диего Соуза (6, 20) и Кампас. Додо (26) и Едуардо Варгас (31) бързо върнаха две попадения за новия шампион на страната. Преотстъпеният от Ювентус национал на “Селесао” Дъглас Коща вкара за 4:2 в 59-ата минута, а в 86-ата минута резултатът можеше да стане и 5:2, но резервата Мигел Борха пропусна дузпа. Буквално в последните секунди на продължението Хиоран намали за крайното 4:3 за Гремио. 

Феновете приеха изключително емоционално раздялата на Гремио с елита, след като тимът беше сред най-успешните местни отбори в последните пет сезона. В интернет не спират да се въртят кадри на разплаканите лица на феновете, както и снимки на държащи фигури с формата на ковчези, символ на поредното изпадане на тима.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)