Най-титулуваният клуб в Албания Динамо (Тирана) (18 шампионски титли и 13 национални купи) се мести в Дуръс и вече ще играе под името Динамо Сити.

Наскоро клубът беше купен от бизнесмена Адриан Барди, който след среща с албанския президент Еди Рама получи като подарък от държавата седем хектара земя в Дуръс, където ще построи супермодерен тренировъчен център и стадион.

Когато Барди пое клуба, той обяви сътрудничество с европейския шампион Манчестър Сити, така че сега Динамо Сити ще бъде филиал на английския гранд.

Барди подписа споразумение за сътрудничество с академията на "гражданите", а детско-юношеската школа ще бъде управляван от легендарния Игли Таре, бивш албански национал и дългогодишен директор на Лацио.

Динамо Сити също има нов треньор в лицето на италианеца Луиджи Ди Биаджо, бивш селекционер на младежкия отбор на Италия, както и бивш треньор на Спал.

Иначе през 2013 г. най-титулуваният албански клуб претърпя крах с изпадане във Втора лига, така че няколко пъти бе на крачка от изпадане в Трета лига, но през миналия сезон се завърна в елита.

С това дезертиране и смяната на името на практика албанският култов клуб отива в историята и започва нова ера на Динамо Сити.