Нант изненада Пари Сен Жермен с 3:1 в мач от 25-и кръг на френската Лига 1. Коло Муани стартира головото шоу, а малко след това Мерлен удвои. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В добавеното време на първата част Людовик Блас оформи класиката на "Стад де ла Божоар" и принуди ПСЖ да промени облика си. 

Веднага след подновяването на играта Неймар върна едно попадение за парижани и вдъхна надежда, но в 60-ата минута именно бразилецът профука дузпа за своя тим. Моузес Симон освободи Коло Муани, за когото остана да стреля отблизо и да прати топката във вратата на ПСЖ в 4-ата минута на двубоя. 

Добрата игра на домакините продължи и в 17-ата минута авансът на Нант вече удвоен. Мерлен беше изведен на границата на наказателното поле от Осман Букари и с прекрасен удар в горния ляв ъгъл увеличи аванса на "канарчетата". В рамките на две минути стражът на Нант - Лафон, успя да откаже две от звездите на ПСЖ. Първо Идриса Гей не успя да преодолее стража, а малко след това и Неймар прати кълбото право в тялото на французина.

В 44-ата минута Денис Апия дори получи червен картон от Льосаж, въпреки че условия за такъв нямаше. След преглед на ситуацията с помощта на ВАР реферът се поправи и смени цвета на картона с жълт. 

За да се влоши още повече ситуацията, дълбоко в добавеното време Вайналдум игра с ръка в наказателното поле и подари дузпа на Нант. Точен от бялата точка бе Людовик Блас, който с мощен изстрел оформи класиката. 

Неймар върна едно попадение в 47-ата минута, но в 59-ата пропусна дузпа за нарушение на Апия срещу Мбапе.

В 73-ата минута с фрапантен пропуск се отчете и Мбапе. Френският национал остана очи в очи с вратаря, но стреля над напречната греда. 

В последните минути на срещата Юлиан Дракслер опита да промени развоя на събитията, но стражът на Нант отново се представи на ниво и опази мрежата си от нови попадения. 

Така Нант сложи край на победната серия на ПСЖ и остави лидера с 59 точки. Успехът прати "канарчетата" на петата позиция във временното класиране, с 38 точки.