Соченият за един от най-големите таланти на испанския гранд Атлетико (Мадрид) Кристиан Минчола почина на едва 14 години, но от клуба не съобщават причината за смъртта му и дали не става въпрос за коронавирус. Според последни официални данни в страната има 72 248 заразени, а 5812 са смъртните случаи.

"Шокирани сме от много тъжната вест за смъртта на нашия млад футболист и дълбоко скърбим за неговата загуба. Атлетико Мадрид и цялото наше семейство ще бъде със семейството на Кристиан в тези моменти на неизмерима болка", коментира президентът на Атлетико Мадрид Енрике Серезо.

В същото време спортният директор на клуба Мигел Анхел Хил нареди знамената на стадион "Уанда Метрополитано" да бъдат спуснати наполовина в памет на починалото момче.

"Изпитвам гняв и болка, че трябва да се сбогувам с Кристиан Минчола. Животът е много нечестен. Гордея се, че ти носи нашия екип. Изпращам подкрепа за твоето семейство и твоите съотборници. Почивай в мир", написа капитанът и испанският национал Коке в „Туитър“.

Младият нападател Минчола пристига в школата на „дюшекчиите“ през сезон 2013/14 и има вкарани над 50 гола за юношеските формации на тима.

Winbet - победата е емоция! (18+)