Шампионът Олимпиакос дублира титлата си, след като спечели Купата на Гърция, побеждавайки градския си съперник АЕК Атина с 15:14 след изпълнение на дузпи. Редовните 90 минути на срещата завършиха при резултат 3:3, а в двете продължения от по 15 минути двата отбора си размениха по още едно попадение за 4:4, след което дойде редът и на лотарията на дузпите.

Още в самото начало на срещата, играна на “Олимпийски стадион” в Атина и наблюдавана от гръцкия президент Киролос Пупулаис, АЕК поведе с два гола на голмайстора в първенството Исмаел Бланко в 4-ата и 8-ата минути. Резултатът 2:0 се запази до края на първото полувреме. Веднага след почивката обаче Олимпиакос върна едно попадение чрез Мат Дербишър в 46-ата минута, а Дуду изравни за 2:2 в 70-ата минута. Истинска драма настъпи в последната 90-а минута, когато отборите си размениха по още един гол. Първо Игнасио Скоко даде нова преднина на АЕК и точно когато привържениците на тима ликуваха, в ответната атака Мат Дербишър с втория си гол в мача изравни за 3:3 и докара мача до продължения. В тази последна минута АЕК остана и с човек по-малко на терена, след като втори жълт и съответно червен картон получи капитанът Сидриос Киргиакос.

Численият превес помогна на Олимпиакос да поведе с 4:3 във 102-ата минута след гол на Лусиано Галети, който обаче минутка по-късно бе изгонен и така двата отбора останаха с по 10 човека на терена. В 105-ата минута тимът от Пирея остана с 9 играчи, след като и Леонидас Панагапулос също видя червения цвят на картона. След още 120 секунди игра пък АЕК успя да изравни за 4:4 с втория гол в мача на Игнасио Скока.

При дузпите шведът Майсторович от АЕК нацели страничната греда, а капитанът на Олимпиакос Джорджевич също изпусна от 11-те метра в последния си мач в своята футболна кариера. Едва след изпълнени цели 34 дузпи дойде и кулминацията в мача. След като вратарят на Олимпиакос Никополидис спаси дузпата на Пелетиери, вкара след това сам на колегата си Сая, за да донесе 24-ата Купа на Гърция за Олимпиакос. /БЛИЦ