Отборите на Олимпиакос (Волос) и Кавала изненадващо спечелиха обжалването и остават в гръцката Суперлига за следващия сезон, след като и двата състава останаха сериозно замесени в корупционния скандал.

Президентите и на двата отбора обаче Ахилеос Беос на Волос и Макис Псомиадис на Кавала са изхвърлени от спорта за винаги. Олимпиакос (Волос) и Кавала остават в елита, но ще започнат новия сезон със сериозен точков пасив. Тимът от Волос стартира с минус 10 точки, а северняците с минус 8. Дисциплинарният борд обаче остави доживотните наказания на двамата президенти, както и финансовата санкция, която трябва да се плати и от физическите лица, и от отборите. Това означава, че отборите на Пансерайкос и Астерас Триполис все пак ще изпаднат във втора дивизия.

Решението на борда от днес ще отложи най-вероятно с една седмица старта на новия сезон, който беше насрочен за 27 август. В същото време УЕФА трябва да потвърди или отхвърли решението Олимпиакос (Волос) да бъде изваден от турнира Лига Европа, където достигна до плейофния рунд за място в групите. Съперник на гърците, които дебютираха в Европа, е Пари Сен Жермен. Първата среща трябва да се играе на 18 август. /БЛИЦ