Олимпик (Лион) победи Ланс с 2:0 в мач от 8 кръг и оглави класирането на Лига 1, след като Бордо допусна първата си загула за сезона.

Френският национал Сидни Гову се разписа от 25 метра след само 7 минути игра, а шведът Ким Шелстрьом се отчете с гол 12 минути преди края. Така Олимпик (Лион) събра 20 точки от 8 мача.

Бордо изостана на точка, след като загуби с 1:3 от слабака Сент Етиен. Това бе първото поражение за „жирондинците” в 23 мача във всички турнири.

Аугусто Фернандес и Илан вкараха за „зелените” през първото полувреме, докато Бордо без своя плеймейкър Йоан Гуркюф трудно смогваше на ритъма на Сент Етиен.

Бразилският нападател на „жирондинците” Жузи върна едно попадение от дузпа в 69-ата минута, но резервата Димитри Пайет върна аванса от два гола на тима, след като се разписа в добавеното време.

Новакът Монпелие се придвижи до третото място, след като стигна до победа с 3:2 над последния Гренобъл, който загуби първите си 8 мача за сезона и записа рекорд за най-слаб старт на шампионата във френския елит.

Бенинският халф на ПСЖ Стефан Сесеньон донесе на тима си домакинското 1:1 с Нанси, но парижани, които са на пето място, нямат победа в последните си 4 мача за първенство.

Карлос Боканегра остави Рен с 10 души в 16-ата минтута при загубата с 0:1 от Оксер и така тимът му падна на шесто място./БЛИЦ

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 8 КРЪГ
От събота, 3 октомври
Гренобъл – Монпелие 2:3
Ница – Валансиен 3:2
ПСЖ – Нанси 1:1
Рен – Оксер 0:1
Сент Етиен – Бордо 3:1
Сошо – Льо Ман 1:0
Ланс – Олимпик (Лион) 0:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
В неделя: Булон – Лил, Тулуза – Лориен, Олимпик (Марсилия) – Монако

КЛАСИРАНЕ: 1.ОЛИМПИК (ЛИОН) 20, 2.Бордо 19, 3.Монпелие 17, 4.Олимпик (Марсилия) 14, 5.ПСЖ 13 и др.